Georgetown Hoyas Tamatkan 21-Perlawanan Kekalahan Rentak dengan Kemenangan OT
togel

Georgetown Hoyas Tamatkan 21-Perlawanan Kekalahan Rentak dengan Kemenangan OT

Patrick Ewing dan Georgetown Hoyas memenangi perlawanan pembukaan musim mereka dengan kemenangan 99-89 dalam masa tambahan menentang Coppin State untuk menamatkan 21 kekalahan berturut-turut.

Georgetown Coppin State kalah berturut-turut Hoyas Patrick Ewing
Pengawal Amir “Primo” Spears dari Georgetown mencuba hantaran keliling Totobet SGP terhadap penyerang Luka Tekavcic dari Negeri Coppin di Arena Capital One di Washington, DC. (Imej: AP)
Ewing dan Georgetown memenangi perlawanan pertama mereka sejak akhir Disember musim lalu apabila mengalahkan Howard pada 15 Disember 2021.

Perkara yang hebat tentang tahun ini, tentang sekarang, ialah tahun baharu,” kata Ewing selepas perlawanan. “Kami bermula dengan segar. Kami perlu memastikan bahawa kami mendapat dan kekal di landasan dari awal hingga akhir dan pastikan kami positif dan optimis serta semua perkara yang kami bincangkan dari musim panas ini.”

Georgetown tewas 20 perlawanan terakhir mereka pada musim biasa dan kemudiannya tersingkir dalam pusingan pertama Kejohanan Timur Besar. Hoyas yang mengerikan itu pergi 0-19 dalam persidangan Big East musim lalu, menamatkan 6-25 secara keseluruhan.

Walaupun musim 2021-22 yang teruk, Hoyas mengekalkan Ewing sebagai ketua jurulatih mereka.

Ewing Berusaha Mengembalikan Georgetown kepada Status Elit
Hoyas mendominasi bola keranjang kolej pada awal 1980-an di bawah ketua jurulatih terkenal John Thompson. Ewing, yang boleh dikatakan pemain terhebat pernah memakai seragam Georgetown, mengetuai Hoyas untuk tiga perjalanan ke Empat Akhir dan satu kejohanan kebangsaan. Ewing terus menjadi pilihan #1 dalam Draf NBA 1985 apabila New York Knicks memenangi Loteri Draf NBA yang pertama .

Selepas kerjaya Hall of Fame di NBA, terutamanya dengan Knicks yang kasar, Ewing beralih kepada bimbingan. Dia menghabiskan 15 musim sebagai penolong jurulatih di NBA sebelum dia kembali ke almamaternya untuk menerima jawatan ketua jurulatih pertamanya pada 2017.

Sejak menyertai Georgetown pada 2017, Ewing bergelut untuk memulihkan Hoyas kepada kegemilangan mereka dahulu. Dia mempunyai satu musim Result Sidney kemenangan dalam lima tahun bersama Georgetown sambil mengumpul rekod 68-84. Georgetown layak ke kejohanan March Madness hanya sekali dan tersingkir pada pusingan pertama semasa memegang jawatan.

Georgetown adalah salah satu pukulan panjang untuk memenangi Big East musim ini dengan kemungkinan +20000, menurut DraftKings.

Georgetown 99, Negeri Coppin 89 di OT
Negeri Coppin menggugurkan perlawanan pertama mereka musim ini pada malam Ahad dalam kekalahan 82-59 menentang Charlotte. Mereka kekal di jalan raya dan menuju ke ibu negara untuk bertempur dengan Georgetown pada Hari Pilihan Raya. Georgetown telah dipasang sebagai kegemaran -18.5 untuk memenangi pembukaan musim mereka di Capitol One Arena di pusat bandar Washington.

Negeri Coppin bertahan pada separuh masa pertama, dan Georgetown mendahului hanya dua mata pada separuh masa. Kedua-dua pasukan merembat lebih baik pada separuh masa kedua, tetapi Negeri Coppin mendahului pada lewat permainan dan hampir melakukan kekecewaan besar.

Negeri Coppin merembat 20 lebih 3 mata daripada Georgetown dan menamatkan 13-untuk-38 dari luar arka untuk kadar kejayaan 34.2%. Georgetown menumbangkan 39% daripada 3 mata mereka pada 7-untuk-18 dari pusat bandar.

Pengawal menembak kanan Mike Hood menjatuhkan 3 mata pada penghujung peraturan untuk menghantar permainan ke masa lebih masa.

Georgetown mengalahkan Negeri Coppin dalam masa lebih masa 16-6 dan mengunci kemenangan 10 mata dalam masa tambahan. Georgetown gagal menampung penyebaran, tetapi mereka akhirnya menamatkan rentetan kekalahan mereka.

Ewing menggunakan pusingan pendek untuk Georgetown, dengan enam pemain Result HK dan empat pemain permulaannya mencatat masa sekurang-kurangnya 42 minit. Pengawal tahun kedua Amir “Primo” Spears mendahului semua penjaring dengan 28 mata. Penyerang senior Bryson Mozone menjaringkan tujuh daripada 20 matanya dalam masa lebih masa. Penyerang remaja Akok Akok menjaringkan 18 mata dan menurunkan 12 lantunan.

Pengawal kanan Justin Steers mengetuai Coppin State dengan 21 mata dari bangku simpanan dalam masa 28 minit sahaja.

Georgetown menjadi tuan rumah Green Bay pada hari Sabtu dan Barat Laut Selasa depan.

Negeri Coppin akan bermain di tempat sendiri pertama musim ini menentang Mount St. Mary pada hari Jumaat sebelum menentang Tentera Laut di laman sendiri pada hari Isnin.